2013. április 25., csütörtök

Segítsünk Marcinak és szüleinek!

Kedves internet és a bitek mögött lakozó kedves, segítenivágyó emberek!

Oly sokszor segítettetek már és olyan sok történetet lehet hallani arról, amikor kis emberek összefogása segít bajbajutottakon, rászorulókon. Most azért írok nektek, mert Marcikának szeretnék segíteni. 

Marcikát akkor ismertem meg, amikor Barnabás megszületett. Ő egy picit idősebb, mint az én kisfiam. Barnabásnak szerencséje volt, amikor született, mert az orvos időben kapcsolt és úgy döntött, hogy a mi kettőnk biztonsága sokkal fontosabb, mint a születés meghitt pillanata. Marcika sajnos nem így járt. Életre szóló károsodást szenvedett a kis agya és ő már valószínűleg soha nem lesz olyan fürge, vidám, élénk kisfiú, mint az én kisfiam. 

Igazságtalan az élet. 

Marci anyukája pánikbeteg, gyakorlatilag munkaképtelen. Az apukája munkanélküli. Kénytelen volt otthagyni a munkahelyét, hiszen gondoskodnia kell a kisfiáról és a feleségéről. A svájci frank hitelből vásárolt parasztházukat elvesztették, mivel nem tudták fizetni a részleteket. Most albérletben laknak, de hamarosan ez is veszélybe kerül, mert hiszen állandó jövedelm híján képtelenek fizetni a lakbért. 

Marcika oldalát itt találjátok a Facebook-on. 

Pénznek is örülnek, de szerintem az lenne a legnagyobb segítség, ha valami hosszútávú, fenntartható megoldást találnánk számukra. Egy munkahelyet. Egy jó pszichiátert Marci anyukájának, aki kezelésbe venné, hogy ő is tudjon majd dolgozni. Egy ápolót Marcika mellé, hogy az apukája el tudjon járni dolgozni. Valamilyen lakhatási lehetőséget. Egy mecénást, aki támogatná őket egy nagyobb összeggel. Egy autót korláltlan benzinhasználattal, hogy el tudjanak járni orvoshoz, kezelésekre és ne őket terheljék az utazási költségek. 

Kérlek benneteket, hogy ne menjetek el szó nélkül emellett az írás mellett. Írjatok nekem, ha bármi eszetekbe jut, vagy Marci apukájának a Facebook-on. 

Én is gondolkozom a lehetőségeken. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése