2012. augusztus 15., szerda

A segítség futólépésben érkezik

Kedves Olvasó!

Akár régi olvasóm vagy, akár csak hébe-hóba tévedsz ide, azt már bizonyára tudod mostanra, hogy kedvenc szabadidős elfoglaltságom a futás. Sőt mi több, mondhatnám, hogy a futás az egyik szenvedélyemmé vált. Sokszor találkozhattál már itt a blogon futással kapcsolatos írásokkal: a futás iránti szeretetemről, versenybeszámolóimról, tervekről, hullámvölgyekről, és egy-egy hosszabb versenyre való felkészülésemről. 

Az idei futócipős terveim közül a legnagyobb minden bizonnyal a Budapest Maraton, amelyen - a Bátor Tábor Élménykülönítmény csapatának tagjaként - életemben először jótékony célokért futok. Életem második maratonját.

A Bátor Tábor Alapítvány tizenegy éve foglalkozik daganatos és krónikus beteg gyerekek élményterápiás táboroztatásával. A nyolcnapos táboraikban olyan táborozókon segítenek, akik hónapokat, sokszor éveket töltöttek vagy töltenek a kórházban, az életükért küzdenek. A fájdalmas és kétségekkel teli kezelések közben jelentősen csökken a gyerekek önbizalma és az elszántsága és gyógyulásba vetett hite.
A Bátor Táborban évente 700 súlyos beteg gyereknek biztosít sikerélményekben és megerősítésben gazdag vidám programokat – olyanokat, amiket a gyerekek a betegségükből kifolyólag máshol nemigen próbálhatnának ki. Legyen szó evezésről, lovaglásról, íjászatról, kézművességről, táncról, zenélésről, sportról, színjátszásról vagy magas-kötélpályás foglalkozásról, minden program lényege, hogy a táborozók számára sikerélményt nyújtson, hogy a hatásukra a gyerekek újult erővel térjenek vissza a küzdelmekkel teli hétköznapokba. Ez a tábor nem a betegségről, a korlátokról, a fájdalomról, vagy a tehetetlenségről szól, sokkal inkább az életről, a lehetőségekről, a mosolyról és az összetartozásról.

A jótékony futás (charity run) Magyarországon még egy kevésbé elterjedt formája az adománygyűjtésnek, ám külföldön, különösen angolszász területen ennek hosszú évekre visszanyúló hagyományai vannak. A maratonig hátralévő időben a felkészülésem mellett az adománygyűjtésre fogok koncentrálni és igyekszem terjeszteni a Bátor Tábor hírét. Menetközben arra kérem majd barátaimat, családtagjaimat, ismerőseimet, és téged is kedves olvasó, hogy egy jelképes összegért fogadjanak örökbe 1 kilométert a maratoni futásomból és adományukkal támogassák a beteg gyerekek élményterápiás gyógyulását a Bátor Táborban.


az idei maratont ő értük futom


Az elkövetkező hetekben számos eseményt, programot szeretnék szervezni jótékonysági céllal:
 • jótékonysági gyaloglás és futás - szeptember 6-án csütörtökön
 • jótékonysági blogtalálkozó - szeptember 14-én pénteken
 • jótékonysági koncert - szeptember második felében
 • jótékonysági aukció - blogtalálkozó után valamikor
 • jótékonysági baba-mama találkozó - még nincs időpont
 • több jótékonysági gasztropiknik az otthonunkban
A események többsége már szervezés alatt áll, folyamatos az egyeztetés a helyszínekkel, fellépőkkel, közreműködőkkel. Folyamatosan tájékoztatni foglak benneteket az aktualitásokkal kapcsolatban. Jó, ha tudod, hogy a legtöbb eseménynek Óbuda lesz az otthona.

Ha bármilyen ötleted, képességed, tudásod, tapasztalatod, szolgáltatásod van, ami szívesen csatasorban állítanál ennek a nagyon szép ügynek az érdekében, kérlek keress meg és cseréljünk eszméket :-) 
E-mail címem: chipm19kukacgmailpontcom

Hamarosan jelentkezem újabb fejleményekkel, addig is figyeld a blogot!

7 megjegyzés:

 1. Nagyonnagyon szép gesztus! Megyek mindenhová, ahova tudok :)

  VálaszTörlés
 2. egy óbudai futó számára ez a minimum :-)

  VálaszTörlés
 3. Chipmunk, nem írtad hogy hol és hogyan lehet adományozni.

  Üdvözlet egy angolszász területről, a Cancer Research 2006-os 5K versenyének egy kifulladt futójától!

  VálaszTörlés
 4. Szia Muci!
  Igen, még sajnos nincsen kész a honlapunk. De egyelőre nem is akartam minden operatív részletet megosztani. Amint készen van, küldök minden tudnivalót!
  Köszönöm, hogy ilyen nyitottan állsz hozzá!

  VálaszTörlés
 5. nagyon jo kis kezdemenyezes ez Evi :) csak igy tovabb, kivancsian varom a reszleteket.

  VálaszTörlés