2011. július 30., szombat

Kedvenc dolgok partija avagy szokásos éves blogtalálkozó

A Chipmunk-19 blog írója egyszer régen egy social media műhelygyakorlaton tanulta, hogy a blogírásnak van egy bizonyos algoritmusa és hogy egy blog rendelkezik bizonyos tulajdonságokkal. (Ebbe most itt nem menne bele mélyebben, mert egyszer már kifejtette itt.) Ha a blog írójának nem is sikerül mindig eleget tennie a titkos algoritmus követelményeinek, de arra azért törekszik, hogy a blog meghatározott időközönként kitörjön a saját keretei közül.

Ez a blog általában semmi különös dologról nem szól. Nincs semmi különös tematikája. Nem szakért semmilyen különös témát. Nincs semmilyen különös célközönsége. Nem tör semmilyen különös babérokra. Írója sem rendelkezik semmilyen különleges tulajdonsággal.

A Chipmunk-19 blog írója azonban az oldal fennállása óta elkötelezett híve az online és offline világ összehangolásának. Az elmúlt három évben többször is kíváncsi volt arra, hogy a blognak és a blogot körülölelő valóságnak van-e közös halmaza.

Először különleges történeteket keresett a különleges olvasóin keresztül. A gyenge bátortalan kezdés után tizenakárhány különleges történet érkezett. A kezdeményezést a Chipmunk-19 blog írója sikeresnek gondolta.

Egy évvel később, a Chipmunk-19 blog írója merészebb kísérletet tervelt ki és a blog olvasóit egy valós idejű személyes találkozásra invitálta valós idejű történetmegosztással egybekötve. A kezdeményezést a Chipmunk-19 blog írója ezúttal is rendkívül sikeresnek gondolta (bár nagyon izgult azért, hogy mindenki jól érezze magát), már csak azért is, mert a közös halmazban egy különleges történet is íródott.

Az elmúlt évek sikerein felbuzdulva a Chipmunk-19 blog írója hagyományápoló célzattal 2011 nyarán is megszervezi, az immáron szokásosnak mondható író-olvasó találkozóját, amelynek középpontjában ezúttal kedvenc dolgaink állnak.


A Chipmunk-19 blog írója mindenkit szeretettel vár a rendezvényen és hamarosan újabb részleteket oszt meg a találkozó programjával kapcsolatban. Kérdések esetén addig is szívesen áll az olvasók rendelkezésére.

3 megjegyzés: