2011. június 24., péntek

A vakondok mindig is túrtak és eztán is csak túrni fognak

A családfőnk a héten üzleti útra távozott egy menő skandináv országba, de előtte még kis feleségét és egyetlen fiát elfuvarozta az egyik vidéki nagymamához. A nagymama és nagypapa egy nagyon békés kis városban laknak, mondhatni gyermeknevelésre ideális helyen. Általában csendes kis kertvárosban, egy általában csendes kis házban, egy általában csendes kis kerttel.

A szomszédasszony azonban véget vetett ennek a csendes kis harmóniának egy korántsem csendes kis szerkezettel, amelynek létezéséről korábban fogalmunk sem volt. A szomszédasszony ugyanis drága pénzen építtetett magának egy csendes kis kertet, amely olyan szép, hogyha beszélni tudna, akkor egész nap csak az örömódát énekelné csendes kis hangon.

A csendes kiskert harmóniáját azonban gonosz kis állatok, úgynevezett vakondok tették tönkre. A vakondok természetüknél fogva, lapát kezeikkel újabb és újabb túrásokat hánynak fel, hogy megélhessenek. Jelenlétük még a wikipédia szerint is zavart kelthet a kertekben, mi több, jól gondozott pázsitterületeken megjelenő túrásaik még a szemet is sérthetik.

Micsoda barbárság kérem szépen.

E barbárság okán, a gonosz kis állatok távol tartására a szomszédasszony rendszeres időközönként kibaszottul idegesítő, szabad fül által jól érzékelhető, rezgő hangot kibocsátó elektromos vakondriasztó berendezéseket telepített a csendes kis kert két pontjára is.

Így most a nap minden percében ezt hallgatjuk. Még éjszaka is. Mert a berregés bizony mindenhova elhallatszik.


A berregő hanggal csak a vakondok nem foglalkoznak, mert ők mindig is túrtak és eztán is túrni fognak.

Mi emberlények pedig baszhatjuk a csendes kis kertet, a csendes kis terasszal és a csendes kis harmóniával.

6 megjegyzés:

 1. Együttérzésem!

  ///Nálunk is van (a kellően távol elterülő kertben) és ahogy mondod, a vakondokon kívül mindenki hülyét kap tőle.
  Egyetlen haszna, hogy hamar végzek a kapálással. ;-)///

  VálaszTörlés
 2. Tessék átmenni, és szájbaverni a szomszédot!

  VálaszTörlés
 3. Ferj azt mondja, uveget kell lenyomni a lyukakba es amikor nekimennek a vakondok akkor annyira kiakadnak hogy elmennek mashova. (mielott lenyomjatok az uveget csapjatok orrba a szomszedot - csendesen)

  VálaszTörlés
 4. Csatlakozom Kücsi baba anyukájához. A kis kert és kis terasz helyett a szomszédot basznám orrba, de mielőtt ezt tennétek, fel is lehet jelenteni.

  Csendháborítás (218/1999. Korm.r.)

  6. § (1) Aki lakott területen, az ott levő épületben, vagy az ahhoz tartozó telken, tömegközlekedési eszközön, továbbá természeti és védett természeti területen indokolatlanul zajt okoz, amely alkalmas arra, hogy mások nyugalmát, illetőleg a természeti vagy a védett természeti értéket zavarja,

  harmincezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.

  (2) Az (1) bekezdésben meghatározott szabálysértés elkövetőjével szemben a rendőrség, továbbá a helyi önkormányzat képviselő-testülete hivatalának erre felhatalmazott ügyintézője, a közterület-felügyelő, a természeti és védett természeti területen a természetvédelmi őr, helyi jelentőségű védett területen az önkormányzati természetvédelmi őr helyszíni bírságot szabhat ki.

  (Nincs már meghatározott időpont, a nap bármely szakában szabálysértés, nem csak este 10.00 után.)

  VálaszTörlés
 5. Te jo eg! Nekunk is volt egy ehhez hasonlo sztorink a hosszu hetvegenken... a csendes nyugodt kibbutzban ahol pihentunk vasarnap (amit mi kivettunk szabadnapnak, de alapbol munkanap) reggel 7-kor(!) oriasi robajra ebredtunk es az apartmanunk mogotti teruleten vagtak fat valami 3 furesszel, kocsikkal, tizen!!! Azt hittem valami rossz alomban vagyok, de nem... sajna nem tudtunk tovabb pihenni... Sh. kiorditott nekik, es elkuldte oket a francba... a masik szobaban levo szulei kesobb panaszlevelet irtak es bevittek a kibbutz szallo vezetojenek, aki sajnalattal kozolte, hogy nem tudttak mit tenni ellene, ugyhogy terites keppen kapunk meg egy ejszakat 5 szemelyre amikor csak akarunk (szezonom kivul)ingyen. Teszem hozza, az orult hangzavar abba maradt 10 orakor!!! ahhhh... en tuti feljelentenem a szomszedot, ha nem lehet vele beszelni rendesen. Ekkora hulyeseget regen hallottam!!!

  VálaszTörlés
 6. hamarosan jön a sztori folytatása, mert olyan megoldás született végül, amelyre álmunkban sem gondoltunk volna.

  VálaszTörlés