2010. november 9., kedd

Hogyan ne fossuk körbe a vécét a női mosdóban?

Egy pár napja lamentálok ezen a bejegyzésen, mert mégiscsak elég bizarr téma, már csak azért is, mert az ilyen és hasonló témájú dolgok általában nem témái a hétköznapi beszélgetéseknek. Ám ma újabb ihletet kaptam és ráadásul rajongok a "hogyan-ne" cikkekért.

Akitől esetleg távol állnak az ilyen naturális témák, azt arra kérem ne olvasson tovább.


A téma gyakorlatilag a lábaink előtt hever. Nem szó szerint, hanem filozofikusan. A problémakörrel én szinte nap, mint nap találkozom - nem tudom más munkahelyek hogy van nak a ezzel - de már az első munkahelyemen is komolyan foglalkoztatott a dolog. Többnyire azért, mert nehezemre esik elképzelni, hogy nőtársaink, kontrollálatlan cselekedeteik nyomán, hogyan képesek oly mértékű kellemetlen perceket okozni az őket követők számára, mint aminek én szemtanúja voltam az elmúlt egy hétben háromszor is. Ma harmadjára.

Szeretném kinyilatkoztatni, hogy roppant kényelmetlen érzés naponta többször is szembetalálni magamat egy szinte deszkáig körbefosott vécével.

Hogyan ne fossuk körbe a vécét a női mosdóban?

1. Először is táplálkozzunk egészségesen! A folyadékban és rostban gazdag, napi többszöri táplálkozásnak köszönhetően beleink valószínűleg egészségesen fognak működni. Ennek következtében valószínűleg a napi székletürítésünk is zökkenő- és problémamentes lesz. Vagyis elkerülhető lesz, hogy a szar tekintélyt parancsoló módon elemi erővel törjön ki testünkből, így valószínűleg úgy távozhatunk a mellékhelyiségből, hogy a wc kagylót és a deszkát is tisztán bocsátjuk a bennünket követő rendelkezésére.

2. Az egészséges táplálkozás mellett ugyanakkor becsúszhatnak kisebb balesetek, egy gyomorrontás vagy hasmenés bármilyen okból kifolyólag, amikor bizony mi magunk sem vagyunk teljesen urai a bennünk zajló folyamatnak. Kulcsfontosságú, hogy ilyen hirtelen esetekben is szánjunk arra pár másodpercet, hogy vécépapír tekercsből letépjünk kb. 2 x 30-35 centit - dupla vastagságban - amellyel gondosan letakargatjuk a vécédeszkát. Szerencsések azok a munkahelyek, amelyek rendelkeznek mindenféle fertőtlenítő megoldással a vécédeszka sterilen tartására. Erre mindenféle higiéniai okokból van szükség, mert nem tudhatjuk ki ült előttünk azon a helyen és hogy vajon rendeltetésszerűen használta-e azt.

3. Az előző pontban említett intézkedésekre azért van szükség, különösen hirtelen jött esetekben, hogy elfelejtsük a síugró pozíciót. Ebben a helyzetben ugyanis - a kedvezőtlen elhelyezkedés miatt - szinte elkerülhetetlen, hogy körbeszarjuk az egész kagylót. Mindamellett fárasztó és gátolja az ellazulást.


4. Miután gondosan leterítettük a deszkát és meggyőződtünk arról, hogy bőrünk nem érintkezhet a felülettel, helyezkedjünk el kényelmesen. Ez némileg nehézkes lehet és közel sem biztos, hogy elsőre sikerül, mert a munkahelyi vécé egyáltalán nem az a hely, ahol átszellemülten lehet meditálni. Ha az ellazulással adódna némi gondunk, akkor képzeljük el azt, hogy a tevékenység, amelyet éppen végezni készülünk a világ legtermészetesebb dolga. Rajtunk kívül kivétel nélkül minden ember csinálja, hol megfelelő gyakorisággal, hol ettől eltérő módon. Egyben azonban biztosak lehetünk - munkatársaink is szarnak nap, mint nap, csak nem feltétlenül beszélnek róla két meeting között vagy az ebéd után a kávézás alkalmával.

5. Ha mégis megtörtént a baleset és sikerült körbefosnunk az egész kagylót, akkor vegyük a fáradtságot és hajoljunk le a vécé jobb vagy baloldalán található vécékeféért, ragadjuk meg és használjuk rendeltetésszerűen.

6. Ha ezt elfelejtenénk megtenni vagy egyszerűen csak nincs hozzá merszünk, akkor hívjuk fel az office managert, lazán kenjük másra mocskos kis bűnünket és kérjük meg, hogy intézkedjen helyiség rendbetételéről. Így a dolog rövid időn belül a takarítószemélyzet tudomására jut, akik, szegények, kénytelenek lesznek helyrehozni az eredeti állapotot.

7. Végezetül gondoljunk munkatársainkra, akikkel egymásra utaltan, napi 8-9 órában együtt termeljük a GDP-t és talán jókat is beszélgetünk cigi és/vagy ebédszünetben. Vajon mit feltételeznek majd rólunk, ha a mocskos kis akciónk után éppen utánunk toppanunk meg helyiségbe?

Ajánlom ezt a bejegyzést minden volt, jelenlegi és leendő munkatársamnak a békés egymás mellett élés érdekében.

A kisbabámat pedig megkérem arra, hogy ne haragudjon az anyjára, amiért annak ilyen mocskos a szája.


3 megjegyzés:

 1. Chipunk, ezúton is köszönöm a komprehenzív listát! A helyzet nemzetközi.
  Én még szeretném hozzáadni a Klotyót Össze Fosóknak, hogy TUDJUK hogy kik vagytok és sajnalkozva képzeljük el hogy a lakásotok hogy nézhet ki.
  UI: Nem kell engem meghívni magatokhoz, mert Össze Fosott Lakásba nem megyek.

  VálaszTörlés
 2. Többször beszélgettünk már erről Zsuzsikámmal és valahogy mindig arra a következtetésre jutottunk, hogy ez 90%-ban a női WC-k és így a nők problémája. Az gubi elmélet: a lányok, asszonyok, nők szégyellik fizikai szükségleteiket, míg mi egyszerűbb férfiak talán még meg is beszéljük. A nők esetében ha véletlenül valaki bemegy a dolog végzése közben a mellékhelységbe képes megvárni míg tiszta lesz a terep, nehogy valaki meglássa, hogy Ö éppen a világ legtermészetesebb dolgát csinálta. A lefosott ülőke is ebből származik, ugyanis miután végzett, és tiszta a terep vagyis senki nincs rajta kívül a WC-ben, nehogy má' egy másodpercet is maradjon ezen a bűnös helyen és kockáztassa jó hírnevét és kiderüljön, hogy a jó nők is szarnak méghozzá büdöset :) Mi egyszerű férfiak (főleg mostani melóm kapcsán) képesek vagyunk még tanácsot is adni, hogyan használjuk rendeltetésszerűen mondjunk a 40 fokban álló TOY-TOY-t, hogy utánunk az más is tudja használni. Természetesen itt is vannak suttyók akik szeretik a síelős pózt, de hát a déliek már csak ilyenek...
  Tanács a nőknek: "Légy büszke tetteidre!"

  VálaszTörlés
 3. Attikám, fantasztikus elmélet! Köszönöm, hogy tovább mélyítetted az eszmefuttatás. És persze így már két külföldi tapasztalom van, egy Angliából, Mucinak köszönhetően és egy Olaszországból, ami azt támasztja alá, hogy globális problémával állunk szemben :-)

  VálaszTörlés