2010. augusztus 23., hétfő

10 indok, amiért ne válasszuk Franciaországot vakációnk helyszínéül

1. Nem kedvesek az emberek.
2. Nem kedvesek az emberek.
3. Nem kedvesek az emberek.
4. Nem kedvesek az emberek.
5. Nem kedvesek az emberek.
6. Nem kedvesek az emberek.
7. Nem kedvesek az emberek.
8. Nem kedvesek az emberek.
9. Nem kedvesek az emberek.
10. Ja, és egyáltalán nem kedvesek az emberek.

5 megjegyzés:

 1. oh :( hat en 12 eve voltam utoljara akkor is 1 nap parizs meg egy nap disneyland volt, szoval nem nagyon emlekszem a bunko emberekre...sajnalom, hogy igy sult el a nyaralas... :( volt valami jo is?

  VálaszTörlés
 2. Igen ez abszolút igaz ha csak angolul tudsz velük kommunikálni,és csak turista helyeket látogatsz...
  Bocs:)

  VálaszTörlés
 3. Nézd, nem gondolom, hogy minden ország nyelvét meg kellene tanulnom, csak azért, hogy aztán ott ne szóljanak meg az emberek az utcán. Elboldogulok angolul, németül és olaszul, a franciára már pont kevesebb idő jutott :( De a biztonság kedvéért volt velünk egy francia nyelvtudású ember is, mégsem ülhettünk le pl. egy cukrászdába az ott megvásárolt sütinket megenni. De előtte és utána is megszóltak az utcán, mert turisták voltunk. A hegyekben pedig kb. 2 cm-en múlott egy frontális karambol, amiben simán meg is halhattunk volna és hidd el, nem én voltam a hibás. Majd egy francia sofőrnek köszönhetően majdnem bent ragadtunk egy olyan alagútban, ahol nekünk volt elsőbbségünk és ő nem méltóztatott hátratolatni. De ezt még fel is dolgoznám, ha ezek után, kedves vendéglátóink (az egyik francia), akik meghívására érkeztünk az országba, 5 nap után nem pakoltak volna ki illedelmesen minket az utcára, mondván ők úgy döntöttek, hogy elutaznak.Mindezt egy turisták által kevésbé látogatott helyen. Ezt semmiféleképpen nem nevezném vendégszeretetnek és kedvességnek. Mellesleg jártam már egy pár országban, sok helyen még annyit sem beszéltem, mint franciául és mégsem volt egy percnyi rossz élményem sem. Egyébként pedig úgy gondolom, hogy még ha turisták által kedvelt helyre is megyünk, örülniük kéne, hiszen azért megyek oda, hogy ott elverjem a félretett pénzemet, ami az ő megélhetésüket jelenti legtöbb esetben. És megkérlek rá, hogy máskor névvel kommentelj légyszíves. Köszönöm.

  VálaszTörlés
 4. Igazan szep tapasztalataitok voltak! En ketszer jartam Parizsban, masodjara sokkal kevesebb bumfordival akadtam ossze mint eloszor (vagy csak tudtam hogy mire szamitsak?).

  Mi magyarok ugy allitjuk be magunkat hogy tudnunk kellene mindenfele nyelven, hogy a hozzank erkezokkel tudjunk kommunikalni, tudnunk kene nyelveket hogyha utazunk, akkor veluk tudjunk kommunikalni, mikozben az egesz vilag nagyjabol szrik erre az egeszre, es egyaltalan nem esett jol amikor marbellan az utikonyves spanyol tudasomat becsmerelte a pincerno, vagy amikor brusszelben azert nem szolgaltak ki mert angolul beszelek. Akarhova utazok az elso dolog amit magyarazok hogy magyar vagyok, nem angol de elkepeszto,hogy lassan ciki lesz megszolalni angolul!

  Igazan kedves 'vendeglatoitok' voltak...

  Sajnalom hogy igy alakult a nyaralas.

  VálaszTörlés
 5. örülök, hogy ezt írtad, már kicsit azt hittem, hogy a hiba az én gépezetemben van. Mindegy, ez már így alakult, nem megyünk oda többet. Most élvezzük a Balatont :-) Szezon után van, nincs senki, szinte csak mi. legalábbis Fonyódon.

  VálaszTörlés