2010. július 15., csütörtök

Közösségi élmény azaz kísérlet egy igazi offline író-olvasói találkozóra

A közösségi média szórakoztató világát boncolgató műhelyfoglalkozáson tanultam a jómúltkor, hogy egy jó blog rendelkezik bizonyos tulajdonságokkal. Még algoritmus is van rá:

1-7-30-4-2-1

Ez az algoritmus a jó blog algoritmusa. A megfejtése a következő. Egy jó blog naponta frissül (1), a hét minden napján (7); havonta (30) rendelkezik valami "feature"-rel, negyedévente (4) megpróbál kitörni a saját medréből , évente kétszer (2) tudósít valamilyen eseményről és évente legalább egyszer felülvizsgáltatik (1).

Persze továbbra is el-elmaradok ezen kívánatos igények kielégítésétől, de most teszek egy próbálkozást arra, hogy kitörjek a saját medremből. Mégpedig egyenesen az offline valóságba.

Ennek az kényszernek való megfelelési szándékomat az a fajta kíváncsiság is táplálja, amelyet már tavaly ilyentájt is boncolgattam: "Jelenünk és jövőnk-e az, hogy egy ilyen web 2.0-es virtuális valóság részeseivé, tagjaivá, felhasználóivá válunk és/vagy fennmaradnak-e a lényegi tartalommal a szó klasszikus értelmében bíró, valós, tapintható emberekből álló mikroközösségek.

Egy évvel ezelőtt az online részre koncentráltam és arra biztattam ismerős és ismeretlen olvasókat, hogy vendégszerzőnként osszák meg velem/velünk az ő történeteiket. Legnagyobb meglepetésemre és örömre érkeztek is a történetek és alapjában véve sikeresnek értékeltem a kezdeményezést.

Idén az offline valóságban szeretnék tapogatózni és ezért arra a bátor lépésre szántam el magamat, hogy összehozok egy valóságos közösségi eseményt egy valóságos helyszínen offline és kézzel tapintható emberekkel.

Az esemény megnevezése:
Közösségi élményszerzés azaz kísérlet egy igazi offline író-olvasói találkozóra

Az esemény helyszíne:
Városliget


Az eseményidőpontja: 2010. augusztus 12. csütörtök
18.00 óra


Mivel szeretném, ha az esemény hozzáadott értékkel is bírna, ezért már van javaslatom néhány programelemre is:
 • Empirikus anyaggyűjtés a Goldenblogon induló lábblogomhoz, azaz közösségi lábfotózás
 • Kreatív írásgyakorlat azaz szabadítsuk fel az elménket öt percre
 • Közösségi futásélmény - 3 km a Ligetben (ez a programelem opcionális, mert tiszteletben tartom, ha valaki nem akar leizzadni és szép ruhában akar e jeles eseményen megjelenni)
 • Kutyaszépségverseny
 • Pokrócszépségverseny, abban az esetben, ha kutyák mégsem jelennének meg az eseményen
 • Szabad közösségi eszmefuttatás - A társadalmi nyilvánosság szerkezetváltozása avagy érvényesek-e Jürgen Habermas gondolatai a 21. század web 2.0-es valóságában
 • Közösségi kulináris élmény azaz evés-ivás
 • Panelbeszélgetések valóságos facilitátorokkal: (a) Futás körüli okosság egy tapasztalt futó vezetésével (2) Devizahitelesek - tudunk-e még lentebb süllyedni (a facilitátorral még egyeztetnem kell) (3) Miért nincsenek baba-papa blogok? - szabad asszociációk mentén
A közösségi élményszerzésre való nyitottságot fent, a jobb oldalon is lehet jelezni:


Nagyon-nagyon izgatott vagyok, hogy egyáltalán van-e nyitottság és az esemény hamarosan kap egy Facebook oldalt is. Így teljes a kép, amennyiben az offline és online valóság egymásra gyakorolt hatásáról komolyan kívánunk értekezni.

A gyerekeket, a kutyákat és a pokrócokat is várom szeretettel.

És persze abszolút módon nyitott vagyok bármilyen komoly és komolytalan programelemre is.

És nagyon-nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit gondoltok a dologról.

5 megjegyzés:

 1. Sok sikert! Nekem kicsit hosszas lenne eljutni, de bizom benne hogy osszejon a program - amirol aztan olvashatunk is majd itt!

  VálaszTörlés
 2. Mi ott leszünk. Viszünk pokrócot és gyereket is.

  VálaszTörlés
 3. Mi - egyelőre - csak pokrócot tudunk vinni, de megyünk:-)

  VálaszTörlés
 4. Remélem valaki hoz egy kutyát :-)

  VálaszTörlés