2010. június 24., csütörtök

Futóverseny lányoknak avagy álom luxuskivitelben

A múltkor elemeztem azt röviden, hogy a viszonylag kevés lány barátommal viszonylag kevés időt töltök el. Érvényes ez a futásra is és éppen emiatt viszonylag sokat futok fiúkkal legyen szó akár edzésekről vagy akár versenyekről. Hogy micsoda lényegi minőségi különbség van a fiúkkal és a lányokkal történő futás között arra igazából csak akkor döbbentem rá, amikor Zsuzsival elkezdtünk tudatosan is együtt edzeni. Ez most így nagyon professzionálisan hangzik, de ennek az "edzésnek" röviden az a lényege, hogy hetente akár többször is megjelenünk a Városligetben a mozdonynál és tetszőleges számú 3 km-es körökön keresztül gyűjtjük lábainkba a kilométereket és közben mindenféle női dolgokról csacsogunk.

Persze egyébként meg egy rossz szavam sem lehet a fiús futásokra sem, hiszen azok a fiúk, akikkel én szoktam futni, kivétel nélkül mindig a tenyerükön hordoznak. Mondjuk nem vagyok egy hisztis típus, így igazából azért nincs is nagyon nehéz dolguk velem. Gyakorlatilag zokszó nélkül viselem a hosszabb futások járulékos és többé-kevésbé kellemetlen mellékhatásait: a leesett körmöket és az emiatt legkevésbé sem divatos jobb lábfejet, a rosszul megválasztott futócipő miatt állandósuló víz- és vérhólyagokat a mindkét lábfejem, az itt-ott kidörzsölt és sebes kis testemet.

Kreatívan továbbgondolva a lányos futás elméletet - mélyen inspirálva a Zsuzsis futások és az idei Ultrabalaton eseményei által - egészen jó kis koncepciót dolgoztam ki, egy csak és kizárólag lányok számára megrendezendő prémium futóverseny megrendezésére. Luxuskivitelben. Fantáziám kreatív kibontakoztatására a napokban kezemben lévő "Kezdő Írók Kézikönyve" is biztatott, így ezúttal ezt egy fantáziagyakorlatnak is szánom a valamikoron majd beteljesedő írói karrierem nulladik kilométerénél.


Futóverseny lányoknak avagy álom luxuskivitelben - természetesen ez egy utópisztikus elgondolás és bárki, akinek ez túl puhány és már-már vállalhatatlan kényelemmel jár, az bármikor induljon el egy hagyományos koedukált versenyen:
 • az én elképzelt női futóversenyem kizárólag valamilyen kényelmes, késő délelőtti időpontban kezdődne, hogy még csak véletlenül se kelljen egy hosszú, robotolós hét után ébresztőórára ébredni. Ilyen késői rajtolással, arra is lenne kényelmesen időnk, hogy tápláló és egészséges reggelinket kényelmes elfogyasszuk - lehetőleg még az ágyban.
 • maraton versenyeken megszokott látvány az iramfutóké. Ők azok, akik tapasztalt futók, kisujjukban van a maraton és szép színes lufikkal futva a mezőnyben egy-egy nagyobb csapat élén segítenek áttörni a falakat hozzásegítvén ezáltal a bátrakat egy 3.15-ös, 3.30-as vagy 4 órás maratoni célba éréshez. Az én női futóversenyemen kizárólag 6 perces iramfutók lennének - bármilyen távon. A leghosszabb félmaraton lenne. A kizárólag jóképű és jó testű férfiakból álló iramfutók 6 perces tempót diktálnának ki - ez olyan kényelmes, lányos tempó, amiben azért nem feszülünk meg és simán végig lehet futni egy félmaratont különösebb fájdalom és szenvedés nélkül.
 • minden frissítőállomásnál lenne angol wc. Nem ám toi-toi. Angol. Igazi öblítőtartállyal. Pihe-puha wc papírral, mindenkoron steril wc deszkával, kézmosási lehetőséggel és természetesen hangszigeteléssel a maximális ellazulás érdekében szükség esetén.
 • a versenyzőket a pálya széléről hangos "Jól nézel ki!", "Jól mozogsz!" bekiabálásokkal folyamatosan biztatnák a szurkolók, amelynek hatására a izmokat újabb és újabb adrenalin-löketek árasztanák el, csökkentvén a fáradtságot, növelvén a boldogságot.
 • a luxusfutóversenyen magukat népszerűsítő sportszergyártó cégek ingyenes termékmintaként csakis olyan kényelmes melltartókat osztogatnának, amelyek még a legkellemetlenebb izzadás esetén is feszesen tartják a 70B-nél nagyobb méretű ciciket, megelőzvén ezáltal az súrlódás által keletkező kisebb-nagyobb, de meglehetősen kellemetlen bőrsérüléseket.
 • a futó lányokat kizárólag professzionális fotósok fotóznák menetközben, akik aztán az előnytelen képeket még csak véletlenül sem tennék közzé semmilyen honlapon. Ha valamilyen oknál fogva mégis előnytelen képeket készítenének, akkor a feszes izmok felett megülő alattomos narancsbőr-elemeket photoshoppal kozmetikáznák ki.
 • a legnehezebb utolsó 2-3 kilométerre a pálya széléről a tökéletes testű iramfutó férfiak mellé becsatlakozna elénk kedvenc barátnőnk, aki ütemes tempóval és vidám csacsogással támogatná a biztos célbaérést.
 • célbaérkezés utána - és igaz ez a váltóversenyek váltóhelyeire is - zuhanyzóval felszerelt kényelmes öltöző várna minden futólányt. Törülközővel, papuccsal, piperecuccokkal és szempilla-spirállal. Arra is teremtenék lehetőséget, hogy a teleizzadt futósapka által méltánytalanul elhanyagolt frizurát ügyes fodrászok ügyes kezei hozzák helyre.
 • minden célbaérkező automatikusan igénybe vehetne egy komplett testmasszázst is.
 • verseny után a fáradt lányokat egy robotpilóta várná az autójukban, akik bármilyen messzire és bármilyen viszontagságos időjárási körülmények között kényelmesen hazavezetnék az autót. Persze csak, ha nincs egy hapsink, akik elkísér és mindezt magára vállalja.
 • otthon mindenkit egy jó tündér várna meleg étellel, aki - miután újratöltöttük kiürült szénhidrát-raktárainkat és kényelmesen eldőltünk a kanapén - izzadt és koszos futóruháinkat kipakolná a táskánkból, kimosná és ki is teregetné őket, abban az esetben, ha esetleg mi magunk jól megérdemelten és jóízűen elszenderednénk a kényelmes kanapén.

9 megjegyzés:

 1. A 6 perces iramfutó szerepet vállalom :)

  VálaszTörlés
 2. mert olyan jóképű vagy és a tested is tökéletes :))))

  VálaszTörlés
 3. Ma a hosszúfutás alatt Balázs hamarabb végzett, és míg én éppen az utolsó körömnek veselkedtem neki, ő odakiáltotta: "Jól nézel ki!", "Jól mozogsz!"
  :DDDDDDDDDDDDDDD

  VálaszTörlés
 4. És ugye milyen jó érzés? :)))))))

  VálaszTörlés
 5. "Az én női futóversenyemen kizárólag 6 perces iramfutók lennének - bármilyen távon. A leghosszabb félmaraton lenne."

  azért ez a rész baromi ciki. :P egy nő nem futhat gyorsabban?! :P nemá.. igenis legyen jobb iramfutó is és legyen maraton is. :)
  (igen, a leghosszabb távom eddig félmaraton és igen, 6 perces, de csak 9 hónapja kezdtem, és nem vagyok hajlandó ezen a szinten megragadni. :) )

  az angol wc viszont remek ötlet. ;) az első és utolsó 3 pont is remek!! sőt sztem a késő délelőtt legyen inkább délután...
  a többi pont/ötlet hidegen hagy. jó, nem is vagyok tipikus nő...

  VálaszTörlés
 6. dehogyisnem futhat :) Én is tudok ettől gyorsabban futni, de még nem biztos, hogy kényelmes tempó az 5perces ezer :) Sőt biztos, hogy nem az. De minden évben javulunk egy pár másodpercet :)És még jó, hogy van hosszabb is, mint a félmaraton, de azért egy 30-at futni vagy egy maratont futni már nem feltétlenül kényelmes mindenkinek. És hidd el jó érzés az, amikor valaki azt kiabálja neked a pálya széléről, hogy jól nézel ki ;))) És azt is tudom, hogy attól fejlődünk, ha túllépünk a nem kényelmes zónánkon, de ez a bejegyzés egy utópisztikus elképzelésről szólt, nagyon hosszú nap után :)

  VálaszTörlés
 7. Ha ez egy utópisztikus elképzelésről szóló kellemes bejegyzés, akkor én legalább százas távot kérek, váltott gyönyörű testű félmeztelen iramfutókkal :D

  Amúgy klassz ötletek! Szólj ha megszervezted ezt a versenyt :)

  VálaszTörlés
 8. Látom már, felkerültem az edzésonline-ra :)

  VálaszTörlés